Nieuws

Uit Renswoude
 

Burgemeester mevrouw P. (Petra) Doornenbal-van der Vlist opent expositie

In de maanden maart en april wordt er in de bibliotheek van Renswoude  geëxposeerd door cliënten van het kunstatelier van Bombardon uit Veenendaal en cliënten van Het Atelier van Stichting Ons Bedrijf in Barneveld.

Deze tentoonstelling werd op woensdagmiddag 7 maart geopend door de Burgermeester van Renswoude, mevr. P. Doornenbal-van der Vlist. Op de foto tekent zij het bedankje voor de kunstenaars, een tas van de Boekenweek 2018. De Bombardon heeft 4 bedrijven onder één dak: Verkleedkleding en Accessoires, Bakkerij, Koffiecorner met wifi & Kunstatelier en kunstuitleen.

Kunst afdeling

De cliënten van Kunst houden zich bezig met het vervaardigen van kunstwerken en activiteiten die daarmee verwant zijn. De kunstwerken; tekeningen en schilderijen zijn gemaakt met hulp van diverse technieken en materiaalsoorten. Naast het individueel plezier beleven aan tekenen en schilderen, willen de cliënten van Kunst de gemaakte kunst aan een breder publiek tonen door middel van exposities, uitleen en verkoop van schilderijen en producten die daarvan zijn afgeleid zoals kunstkaarten, servies enz.

De groep Kunst exposeert regelmatig samen met werken van andere ateliers van Reinaerde Werk en Dagbesteding, zoals atelier voor beeldende kunst De Wijde Doelen uit Utrecht en atelier 't Rondeel uit Wijk bij Duurstede.

Expositie Toppers en Floppers

Hennie Blaauwendraat werkt als autodidactisch vrijwilliger op de creagroep bij Het Atelier van Stichting Ons Bedrijf in Barneveld. In 3,5 jaar zijn veel creatieve ideeën bedacht en uitgewerkt tot winkelwaardige producten soms toppers of floppers. De toppers worden nog steeds verkocht en de floppers maakt deze expositie tot een kleurrijke collectie waar Hennie trots op is. Het is een creatieve groei naar het kroonstuk prentenboek "Het verhaal van Ridder Jan".

Tekenen is de passie van de creagroep, dit resulteerde tot een geïllustreerd prentenboek "Het verhaal van Ridder Jan". Het verhaal over Ridder Jan is beknopt verwoord met waarheden en fantasieën. Was Jan van Schaffelaar een soort Robin Hood of gewoon een barbaarse struikrover? Ridder Jan beleeft grappige en spannende avonturen rondom Barneveld en het verhaal eindigt boven op de kerktoren.... De kleurrijke prenten zijn samengesteld uit diverse tekeningen. De cliënten hebben gerichte opdrachten gekregen; teken een Jan van Schaffelaar, kippenwagen, boerderij, koe, de Schaffelaarse toren, potten appelmoes of kippen. Alle kleine detailtekeningen zijn gebundeld op een pagina passend bij het verhaal.

Niet alleen illustreren, ook andere vaardigheden zoals naaldbewerking, breien, haken, hout branden, knippen en plakken en inpakken zijn geliefde werkzaamheden. Dicht bij haarzelf blijven is de succesformule dat maakte de samenwerking tussen Ons Bedrijf/ cliënten geslaagd. Menig kijker ziet in de producten een 'echte Hennie', een herkenbare stijl die als een Blaauwe draad door het werk van de cliënten, deze overzichtstentoonstelling en door het verhaal van Jan Ridder loopt.

De openingstijden van de bibliotheek kunt u vinden op de website www.rbzout.nl 

Bibliotheek Renswoude, Van Reedeweg 77, 3927BT Renswoude, Tel. O318-575151


 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.