Nieuws

Uit Renswoude
 

Dat waren de eerste woorden van de ChristenUnie Renswoude-lijsttrekker Sander van 't Foort na de monsterzege van zijn partij. De ChristenUnie is de grootste partij geworden van Renswoude en steeg met drie zetels naar vier in totaal. Na de uitslag sprak Sander met verslaggever Jarno Fukkink tijdens het programma 'De Uitslagenavond'. "Ik heb hier gewoon geen woorden voor, dit zijn uitslagen die ik nooit had durven dromen. We hebben er hard voor gestreden, laten zien dat het anders kan."

Niet alleen voor Sander van 't Foort was de uitslag een verrassing. Burgemeester Petra Doornenbal noemde het een "politieke aardverschuiving". Het CDA was na de vorige verkiezingen de grootste partij, maar is nu de grootste verliezer. De partij moest twee zetels inleveren en heeft er nog maar één over. Ook de SGP verloor een zetel. VVD en Dorpsbelang Renswoude blijven allebei op twee zetels elk staan. 

Voorlopige uitslag Renswoude:

ChristenUnie 4 (+3) 35,9%

VVD 2 (+0) 20,9%

SGP 2 (-1) 19,8%

Dorpsbelang Renswoude 2 (+0) 12,0%

CDA 1 (-2) 11,2%

Op D.V. Tweede Paasdag 2 april zal er in de Koepelkerk te Renswoude een Paaszangdienst worden gehouden. Een Paaszangdienst met veel samenzang met het Chr. gem. koor Con Amore, o.l.v Jeannette van 't Veld.
 
Rein van Leeuwen zal het orgel en de piano bespelen. De meditatie wordt verzorgd door dhr A. Borsje.
"Het belooft een mooie zangdienst te worden!", aldus de organisatie.
De kerk is vanaf 9.00 uur geopend en de dienst begin om 9.30 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.

Op 14 April organiseren Beatrix Willemsen van 'Steady Coaching' en Carola Veldhuizen van 'CMV Spreekt' de workshop: 'Een krachtige vrouw?!'.

In deze workshop gaan vrouwen met hun zelfbeeld aan de slag vanuit christelijk- en coachingsoogpunt. Aan de hand van korte opdrachten kijk je naar jouw zelfbeeld en of dat jij wel het juiste beeld van jezelf hebt. Ook kom je er achter hoe een ander naar jou kijkt en tot slot krijg je een inzicht hoe God naar jou kijkt.

 "We zien dat veel vrouwen struggelen met wie ze zijn en dat ze veel bezig zijn met de vraag wat anderen van hen vinden." Aldus Beatrix.

Carola vult aan: 'We gunnen al die vrouwen een juiste blik in de spiegel, in een veilige omgeving.' 

De workshop wordt gegeven op 14 april in 't Podium in Renswoude van 10:00-12:00 uur en de kosten zijn € 15,- per persoon.

Opgeven kan via info@steadycoaching.nl.

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.