Nieuws

Uit de politiek
 

Het ziet ernaar uit dat Woudenbergse jongeren de verkiezingen massaal aan zich voorbij laten gaan. Van de 87 ondervraagde jongeren in de leeftijd van 18-22 jaar zegt slechts 33% te gaan stemmen. Een veel gehoorde reden is dat jongeren niet weten wat ze moeten stemmen(62%) en dat politici onzichtbaar zijn(90%). 'Je hoort de politici nooit, alleen met de verkiezingen een keer.' 

Veel jongeren hebben ook geen idee wat de taken zijn van de gemeenteraad. 'Misschien iets met zorg, heb ik gelezen,' of 'De wegen schoonhouden, toch?' De meesten vinden dat die onwetendheid te wijten is aan de gemeente zelf, en vinden dat de gemeente meer open moet zijn. 'Kijk, de burgemeester van Scherpenzeel is jong en bereik je makkelijk via twitter enzo, Woudenberg heeft dat niet.' Daarmee dreigt Woudenberg achter te gaan lopen in de regio. Daar waar burgemeester Visser van Scherpenzeel vorige week in de Scherpenzeelse Krant nog een oproep deed aan jongeren, lijkt burgemeester Cnossen onzichtbaar te zijn. Maar liefst 24% van de jongeren gaf bovendien aan niet te weten wie de burgemeester is.

Vorige week gaf Cnossen aan in het programma MidlandPolitiek dat ze niet geloofde in Twitter als communicatiemiddel voor een burgemeester. Toch denkt bijna 80% van de jongeren dat ze meer van de burgemeester af zouden weten als zij via sociale media actief zou zijn.

Ook faalt 68% van de jongeren in het noemen van de juiste partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee lijkt er nog een lange weg te gaan voor de partijen, willen ze de jongeren overhalen te gaan stemmen. 


 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.