Nieuws

Uit de politiek
 

De ChristenUnie in Renswoude waarschuwt voor de applicatie Secret. Het is de partij opgevallen dat het gebruik van de applicatie onder de jeugd in Renswoude is toegenomen. De fractie onder leiding van Sander van 't Foort wijst ouders op hun verantwoordelijkheid in de aanpak ervan.

Met de applicatie kunnen gebruikers anoniem berichten en foto's plaatsen en kan er onderling gechat worden op basis van de locatie. Op Secret verschijnen vaak kwetsende, grove en grievende teksten. Volgens de ChristenUnie komen ook naaktfoto's van minderjarigen vaak voor. "Het gaat hier om jonge inwoners in Renswoude die met naam en toenaam genoemd worden."

Tegenover De Woudenberger betoogt de partij: "Wij willen u als ouder of verzorger van schoolgaande kinderen vragen om uw kinderen op het misbruik van deze applicatie te attenderen en om met hen hierover van gedachten te wisselen. Wij zijn ons er van bewust dat niet alle problemen via de politiek opgelost kunnen worden en leggen daarom de verantwoordelijkheid neer bij het gezin. Wij hopen hiermee kinderen en ouders bewust te maken van het feit dat door het plaatsen van deze berichten iemand veel leed aangedaan kan worden met onoverzienbare consequenties en dat ouders een rol kunnen spelen bij het oplossen van dit probleem."


 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.