Nieuws

Uit de politiek
 

Samen werken aan werk. Daar staat ‘Veenendaal Verbindt’ voor. Gemeente Veenendaal en Randstad HR Solutions hebben de handen ineen geslagen. Voornaamst doel is (langdurig) werkzoekenden aan een baan te helpen. “Het eerste half jaar zien we als een pilotperiode. Als de resultaten na het eerste halfjaar positief blijken, kan dit concept worden voortgezet”, vertelt wethouder Marco Verloop. Ook wethouder Arianne Hollander is enthousiast over het project. “Een mooi voorbeeld van participatie!”

In het gemeentehuis zijn twee loketten ingericht voor Veenendaal Verbindt. Dagelijks zijn hier medewerkers van Randstad en de gemeente te vinden. In nauwe samenwerking begeleiden zij (langdurig) werkzoekenden naar werk, die uitzicht biedt op een vaste baan.
 
Inge Dijkstra, operationeel directeur Randstad is trots op de nieuwe samenwerking. “We merken dat deze specifieke aanpak resultaten boekt. We streven ernaar om de kandidaten binnen 12 weken aan werk te helpen. Dat kan gaan om een vaste baan, een parttime baan, maar ook om tijdelijk werk. Het uiteindelijke doel is: duurzame plaatsing (minimaal een half jaar werk). We geloven dat er voor iedereen een passende plek is op de arbeidsmarkt. Vanuit de focus op werk, ondersteund met begeleiding zetten we in op persoonlijke ontwikkeling en groei van mensen. Een noodzakelijke basisvoorwaarde om aan de slag te komen en te blijven. Het is onze ambitie om deze samenwerking samen met gemeenten landelijk uit te rollen, zodat we werkgevers kunnen ondersteunen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten.”

“Met de inzet van uitzendbureaus komt er een andere dynamiek op gang”, vertelt wethouder Hollander. “We hopen dat die zal leiden tot het sneller vinden van een baan. Dat is in het belang van de werkzoekenden, maar natuurlijk ook in het belang van de gemeentelijke organisatie.” Ook andere uitzendbureaus krijgen de gelegenheid op het Werkplein initiatieven te ontplooien om langdurig werkzoekenden aan het werk te helpen.

Workshops
Mensen die een uitkering ontvangen en waarvan gemeente en Randstad inschatten dat zij kans maken op een daadwerkelijke plaatsing in een (tijdelijke) functie, worden uitgenodigd deel te nemen aan een workshop. Tijdens deze workshop wordt de huidige arbeidspositie van de kandidaat in beeld


 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.