Nieuws

Uit de politiek
 

Vandaag mocht Nederland stemmen of men voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne is.

Renswoude was de derde gemeente van Nederland waarvan de stemmen bekend waren.
Er waren 3.641 kiesgerechtigden, daarvan stemden er 1.321. Dit betekent een opkomst van 36.3 %.
26.2% stemde voor,
73.5% stemde tegen,
0.3% stemde blanco of ongeldig.

Veenendaal
Vervolgens stroomde de uitslag van Veenendaal binnen. Daar waren 47.635 kiesgerechtigden, waarvan er 15.991 stemden. Dit betekent een opkomst van 33.6%.
32.8% stemde voor,
66.6% stemde tegen,
0.6% stemde blanco of ongeldig.

Scherpenzeel
Daarna volgde ook Scherpenzeel. Daar waren 7.055 kiesgerechtigden, waarvan er 2.513 stemden. Dit betekent een opkomst van 35.6%.
29.8% stemde voor,
69.8% stemde tegen,
0.4% stemde blanco of ongeldig.

Woudenberg
Om 21:30 uur plaatste Wethouder Pieter de Kruif dat ook in Woudenberg alle stemmen geteld waren en dat de telling in één keer klopte. Van de 9.332 kiesgerechtigden, werden er 3.435 stemmen uitgebracht. Dit betekent een opkomst van 36.8%.
36.5% stemde voor,
62.8% stemde tegen,
0.7% stemde blanco of ongeldig.

Uitslagen bron: NOS.nl

Er komt toch geen gesprek tussen de Veenendaalse SP en Partij van de Arbeid in aanloop naar de discussie over de koopzondag. Dat meldt De Gelderlander.

De SP had PvdA-fractievoorzitter Albert Doelwijt uitgenodigd om te praten over het voorstel voor de zondagopenstelling van supermarkten. Doelwijt kan zich niet vinden in de invulling van de avond en heeft daarom afgezegd. Zijn fractie heeft het voorstel ingediend en de SP lijkt in de discussie een beslissende stem in de raad te hebben. De SGP, ChristenUnie en het CDA hebben samen 16 van de 33 zetels en zijn niet voor de zondagopenstelling van winkels.

De SP heeft een onderzoek laten doen onder supermarktpersoneel, management, werkzoekenden en consumenten in Veenendaal. De partij zal tijdens de avond over de 24-uurseconomie op 14 september, de uitkomsten presenteren.

De discussie over de zondagopenstelling van supermarkten wordt op donderdag 17 september voortgezet in de raadscommissie.

De gemeente Scherpenzeel gaat verder met de bezuinigingen. Het college van burgemeester en wethouders heeft een lijst met mogelijke bezuinigingsposten opgesteld, welke deze maand aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Dat meldt de Scherpenzeelse Krant.

Het college hoopt met de lijst de meerjarenbegroting uit de rode cijfers te halen. In eerste instantie was er voor de kadernota voor de komende periode een tekort van ruim 250.000 euro per jaar voorspeld. Het grootste deel van dat tekort heeft de gemeenteraad voor het zomerreces administratief al kunnen wegwerken, maar de meerderheid van de raad vond wel dat de voorgestelde bezuinigingsdiscussie van deze maand door moet gaan.

De lijst met bezuinigingen is volgens het college met veel pijn en moeite samengesteld. Bij het maken van keuzes is vooral gekeken naar of de gemeente haar basistaken kan blijven uitvoeren en of de minima wel worden ontzien. Desondanks staan er in de lijst een aantal pijnlijke maatregelen. Zo is er een behoorlijke verlaging van de subsidie voor de peuterspeelzaal en is de subsidie voor de voor- en vroegschoolse educatie volledig geschrapt.

De peuterspeelzaal is geen wettelijke taak, maar lokaal beleid. Daardoor is het op de lijst terecht gekomen. Van het totale budget van 62.000 euro voor de peuterspeelzaal wordt er 47.000 euro geschrapt. 

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.