Overig nieuws

Uit de dorpen en omstreken
 

Vorige maand zijn in België de eerste gevallen van Afrikaanse varkenspest geconstateerd. CDA Gelderland vreest voor verspreiding naar Nederland en wil maatregelen om dit te voorkomen.

Op dit moment zijn er al 32 besmette wilde zwijnen in België aangetroffen. Daarmee groeit de onrust onder varkensbedrijven. Tijdens de behandeling van de kadernota faunabeleid in september van dit jaar is duidelijk geworden dat er nog steeds wilde zwijnen in de nulstandgebieden voorkomen. Die zwijnen vormen een verhoogd risico en zijn een extra gevaar voor verdere verspreiding van de Afrikaanse varkenspest. Statenlid Engelina van Steenbrugge: “Ik wil van Gedeputeerde Staten weten wat ze doen om de afgesproken nulstand in de aangewezen nulstandgebieden wilde zwijnen te realiseren en wat voor extra maatregelen worden genomen om besmetting en verspreiding te voorkomen.”

Volgens het CDA moet de capaciteit worden opgevoerd om de doel stand te bereiken. Daarnaast wil het CDA dat er overleg gevoerd wordt met beheerders van natuurgebieden over maatregelen om besmetting van wilde zwijnen te voorkomen. Van Steenbrugge: “Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Laten we alsjeblieft alle moeite doen om herhaling van de uitbraak van varkenspest zoals in 1997en de bijbehorende ruimingen van varkens tegen te gaan.”


 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.