Overig nieuws

Uit de dorpen en omstreken
 

Afgelopen zaterdagmiddag zijn in het Ontmoetingshuis in Veenendaal de handtekeningen gezet onder de fusiedocumenten. Hierin staat dat Stichting Lokale Omroepen Midden-Nederland (Midland FM) fuseert met Stichting Radio & Televisie Veenendaal (RTVV). 


De afgelopen maanden is er achter de schermen door beide besturen hard gewerkt om de fusie rond te krijgen. Eerder dit jaar werd bekend dat de nieuwe streekomroep na jaren ook subsidie van gemeente Veenendaal krijgt voor zijn journalistieke taak op lokaal niveau.

Na jaren van financiële en bestuurlijke onzekerheid heeft de nieuwe streekomroep nu ruimte om vol goede moed naar de toekomst te kijken. Er is een parttime eindredacteur aangesteld en het aantal vrijwilligers stijgt. Daarnaast is er een Programma Bepalend Orgaan (PBO) gevormd dat eens per kwartaal samenkomt om te monitoren of de omroep de verschillende maatschappelijke stromingen in de regio voldoende behandeld.

Wat zijn de toekomstplannen?
In de toekomst wil de streekomroep zich naast radio, meer focussen op video en online media als YouTube, Facebook en Instagram. De link tussen radio en beeld wordt steeds meer zichtbaar en er zijn recent jonge vloggers gestart die creatieve video’s maken over de lokale actualiteit. In de toekomst wil de omroep meer vrijwilligers aantrekken zich profileren als een sterk merk waarvan iedere inwoner uit hun verzorgingsgebied op de hoogte wil blijven.

Wat betekent dit voor de radioprogrammering?
Op Midland FM zullen vanaf begin 2018 meer programma’s te horen zijn. Iedere doordeweekse avond zijn er live radioprogramma’s van 19.00 tot 23.00 uur. Tussen 19.00 en 21.00 zijn verschillende programma’s te horen. Variërend van lokale politiek tot een radioprogramma gepresenteerd door mensen met een verstandelijke beperking. Na 21.00 uur zijn muziekprogramma’s te horen. Ook de programmering in het weekend is vanaf begin 2018 goed gevuld. Op werkdagen verandert er overdag weinig, omdat vrijwilligers zelden overdag beschikbaar zijn. Hier hoor je muziek, afgewisseld met actueel nieuws uit de regio en agendaberichten.

In welke plaatsen is de streekomroep actief?
Midland FM heeft een zendvergunning voor Veenendaal, Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg. Dit is daarmee ook de regio waar ze voor uitzenden en video-items voor maken.

Wat is de rol van StiLok precies?
StiLok is een programma-leverancier van Midland FM. Zij maken vanuit hun eigen studio in Veenendaal voornamelijk christelijke radioprogramma’s. Vanaf januari 2018 zullen zijn het grootste deel van de programmering op zondag gaan vullen.

Hoe ziet het bestuur van Midland FM er nu uit?
Jan van Leeuwen (voorzitter), Jakob Germs (penningmeester), Peter Blokhuis (secretaris), Carola Veldhuizen (bestuurslid programma- en medewerkerszaken) en Gert van de Haar (bestuurslid technische zaken).

 

Midland FM is te beluisteren via 104.9, 105.6, 106.3 FM of via midlandfm.nl.

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.