Overig nieuws

Uit de dorpen en omstreken
 

Vanwege de vogelgriep heeft Waterschap Vallei en Veluwe zijn slootcontroles in het buitengebied aangepast. Door de vogelgriep is de herschouw – een tweede inspectieronde – uitsluitend vanaf de openbare weg uitgevoerd. Uit voorzorg meden de controleurs van het waterschap de erven en gronden van de agrariërs.

Voor goed waterbeheer is het van groot belang dat alle sloten in het buitengebied – hoe klein ook – goed onderhouden zijn. Mensen willen graag droge voeten houden en geen plassen water op het land. Waterschap Vallei en Veluwe onderhoudt zelf de grotere watergangen. Daarnaast controleert het waterschap tijdens de zogeheten najaarsschouw of het onderhoud van kleinere sloten goed is uitgevoerd door de aanliggende eigenaren.

Aanschrijving
Bijna 90 procent van de ruim 11.000 onderhoudsplichtigen in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe had zijn werk gelukkig al goed gedaan, zo bleek begin november na de eerste inspectieronde. Ruim 1100 perceeleigenaren ontvingen echter een aanschrijving waarna eind november een tweede inspectieronde plaatsvond.

Vertrouwen
Vanwege mogelijk besmettingsgevaar door de vogelgriep voerde het waterschap de tweede inspectieronde uitsluitend uit vanaf de openbare weg. Gevolg hiervan is dat niet alle sloten goed gecontroleerd konden worden. Om die reden wil het waterschap nu ook geen boetes opleggen. Tegelijk roept het waterschap iedereen nadrukkelijk op om te voldoen aan de onderhoudsplicht.     
Het waterschap stuurt nu een brief naar 129 onderhoudsplichtigen van wie niet alle sloten gecontroleerd konden worden. De controleurs vertrouwen erop dat ook zij hebben voldaan aan hun onderhoudsplicht of hier op korte termijn aan zullen voldoen.


 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.