Midland FM sponsoren hebben veel voordeel!

Brons

Uw voordeel

Radiocommercial
€100,- per maand
3 maanden

Read more

Zilver

Uw voordeel

Radiocommercial
€100,- per maand
6 maanden

Extra

Reclame op de website

Read more

Goud

Uw voordeel

Radiocommercial
€100,- per maand
12 maanden

Extra

Tweede radiocommercial
Reclame op de website

Read more

Het Meldpunt Fipronil, dat in de zomer van 2017 werd opgericht na het uitbreken van de fipronilcrisis, houdt als project op te bestaan. Het afgelopen jaar zijn meer dan 2.700 contacten (per telefoon en per e-mail) verwerkt, werden drie grote bijeenkomsten georganiseerd en 60 gesprekken door agrarische coaches gevoerd.

Het Meldpunt Fipronil voorzag overduidelijk in een behoefte. Toen de fipronilaffaire in augustus 2017 uitbrak, was er veel behoefte aan één centrale plek waar agrariërs met fipronil- en andere vragen terecht konden. Het meldpunt was een initiatief van de Gelderse Valleigemeenten, LTO Noord, afdeling Gelderse Vallei en de Nederlandse Vereniging van Pluimveehouders (NVP).
Coaches en “Boenen bij de Boeren”
Het Meldpunt Fipronil en de regiogemeenten organiseerden drie grote bijeenkomsten voor getroffen agrariërs: in de Veluwehal, in de Midden Nederland Hallen en in Café Floor in Lunteren. Ook werden vijf nieuwsbrieven uitgegeven en bleken Jan Workamp en Eltjo Bethlehem, die het meldpunt bemanden, voor vele pluimveehouders dé vraagbaak voor het beantwoorden van vragen en een luisterend oor te bieden. Daarnaast is door vele tientallen burgers – door middel van het project ‘Boenen bij de Boeren’ – geholpen om door fipronil vervuilde stallen schoon te maken.
Wethouder Willemien Vreugdenhil van Ede en wethouder Aart de Kruijf van Barneveld prijzen de inzet van Jan Workamp en Eltjo Bethlehem: “De oprichting van het Meldpunt Fipronil was nuttig en nodig, maar hoe er vervolgens inhoud aan is gegeven, dat stemde ons – ondanks de impact van de fipronilaffaire – heel erg blij. Elk contact en elke vraag werd met dezelfde betrokkenheid behandeld. Wij zijn Jan Workamp en Eltjo Bethlehem zeer erkentelijk voor hun inzet.”

Vervolg
Hoewel het Meldpunt Fipronil als project wordt beëindigd, blijft het Poultry Expertise Centre (PEC) in Barneveld eventuele vragen over deze affaire beantwoorden. “We verwachten dat ook de komende periode nog vragen binnenkomen, want we zijn er nog niet”, vertellen de wethouders. “Het is, ondanks al onze inspanningen, niet gelukt de centrale verwerking van met fipronil vervuilde mest van de grond te krijgen. Ook merken we dat – omdat met name Duitse afnemers onbillijke eisen stellen – bij een deel van de getroffen agrariërs de eieren niet als tafelei worden afgenomen, óndanks dat ze onder de toegestane grens zitten. Deze eieren worden tegen veel lagere prijzen afgezet aan de industrie en dat is een forse schadepost voor pluimveehouders. Het Meldpunt Fipronil heeft de leden van de Vaste Kamercommissie Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit hierover een brief gestuurd en gevraagd om hier – bij de behandeling van het rapport van de Commissie Sorgdrager – aandacht voor te hebben. Tevens is opnieuw gepleit voor een schadeloosstelling van de pluimveehouders. De Gelderse Valleigemeenten ondersteunen dit van harte.”

Dit is een gesponsord bericht
AMSTERDAM - Uit jaarlijks premieonderzoek van vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl blijkt dat inwoners van Den Haag het meest betalen voor een autoverzekering. Ten opzichte van 2016 zijn de autoverzekeringen hier gemiddeld €8,92 per maand duurder geworden. Autobezitters betalen in Den Haag voor alle autoverzekeringen - WA, WA beperkt Casco en Allrisk - de hoofdprijs. 

Premieverschil tussen steden is 100 euro

In 2016 was Den Bosch nog de duurste stad om een auto te verzekeren, maar deze plek is dit jaar ruimschoots door Den Haag overgenomen. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste hoofdstad loopt op tot €100,-. De gemiddelde premie van een WA, WA beperkt Casco en Allrisk verzekering is in Den Haag €31,75 per maand terwijl dit in Assen maar €23,68 is.

Een overzicht van de gemiddelde maandelijkse premies:
Den Haag - €31,75
Amsterdam - €31,21
Utrecht - €31,01

Maastricht - €30,98
Haarlem - €29,91
Den Bosch - €29,78
Lelystad - €28,45
Arnhem - € 28,44
Zwolle - €26,62
Leeuwarden - €24,60
Groningen - €24,18
Middelburg - €23,88
Assen - €23,68

Stijging premie door toename verkeersrisico
Uit de Risicomonitor Verkeer 2016 komt naar voren dat het aantal schadeclaims in heel Nederland is toegenomen. In Zuid-Holland werden 30,6 schadeclaims per 1000 inwoners ingediend waar dit er het jaar ervoor nog 27,4 waren. De hoeveelheid schadeclaims en de premie hebben een duidelijk verband zegt Cris Jutte van Autoverzekering.nl: “Wanneer autobezitters meer claims indienen rekenen verzekeraars dit door in de premie om de eigen kosten te dekken. Het gevolg is een premiestijging. Daarnaast is het aantal autodiefstallen in Den Haag het afgelopen jaar wel afgenomen, maar met 2,59 diefstallen per 1000 auto’s ligt dit nog ver boven het Nederlandse gemiddelde van 1,13.”

Trendrapport
De vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl voert het premieonderzoek voor het derde jaar op rij uit, gebaseerd op dezelfde gegevens, en constateert dat een autoverzekering de afgelopen jaren duurder is geworden. In 2016 was een daling te zien, maar dit jaar zijn de prijzen weer meer dan evenredig gestegen. Gelijktijdig met de stijgende premies zijn de vergeleken auto’s twee jaar ouder geworden. Dat betekent dat consumenten meer premie zijn gaan betalen voor een oudere auto.

Bron: https://www.autoverzekering.nl 

Harmonievereniging Ons Genoegen geeft in september drie muzieklessen in de groepen vier van basisscholen De Borgwal en De Stifthorst.

Tijdens deze lessen maken de kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten. Daarnaast gaan de kinderen ook zelf muziek maken met zelfgemaakte instrumenten, hun eigen lijf, boomwhackers en hun stem! Tijdens het Kinderavondconcert op 22 september laten de leerlingen vervolgens in ’t Podium zien wat ze geleerd hebben.

Muziekles weer van start
De muziekvereniging start daarnaast op 30 september met de lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV). AMV is een methode om kinderen van 6 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. Met behulp van een blokfluit of klokkenspel, leuk lesmateriaal en professionele begeleiding leert een kind in een jaar de basisvaardigheden van muziek maken. Kinderen leren door middel van de blokfluit of het klokkenspel noten lezen en liedjes (samen)spelen, ze krijgen kennis van ritme en ze kunnen verschillende instrumenten herkennen. AMV biedt een goede start voor kinderen die later meer met muziek willen doen. Na de 1-jarige cursus AMV kunnen kinderen vlot starten met lessen op een blaasinstrument of slagwerk en al snel deelnemen aan het beginnersorkest.
De AMV-lessen worden elke vrijdagmiddag om 16.00 uur gegeven door docente Maaike Boussier in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. Kinderen kunnen de eerste drie lessen gratis en vrijblijvend volgen om zo te proeven van de lessen AMV.

Aanmelden
Belangstellenden die een instrument willen leren spelen of hun oude hobby weer willen oppakken, kunnen contact opnemen met de leerlingencommissie via lc@onsgenoegen.org. Of loop op een woensdagavond rond 19.00 of 20.45 uur binnen in ’t Podium aan de Nijborg, wanneer het harmonieorkest repeteert. Kijk op www.onsgenoegen.org voor meer informatie.

 

 

Social Media

Sample avatar  

Midland FM kom je overal tegen, en ook op het internet!
Volg ons op social media en jij bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.
Facebook - Twitter - Soundcloud

Mail naar de studio!

Nieuws uit Veenendaal

Geen feed gevonden
 
 
 

Over ons.

Midland FM is de lokale radiozender voor Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal met het altijd actueel nieuws uit de dorpen.

ANBI status

Contact.

Molenstraat 35b
3927 AC, Renswoude

Telefoon: (0318) 578383

info@midlandfm.nl

Sociaal.

Vind ons op social media.